Do koupelny patří velké zrcadlo, klidně i přes celou zeď

 Interier 
16. ledna 2018 13:15 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výrazné zrcadlo dodá vaší koupelně šmrnc Shutterstock
Zrcadla jsou našimi každodenními společníky, bez kterých se neobejdeme. Někomu postačí úzký odraz v zrcadle na chodbě, kolem kterého ledabyle projde, jiný si libuje ve velkém odrazu, kde si všimne i nejmenších drobností. Ideálním místem pro obrovská zrcadla je koupelna.

Obrovské zrcadlo může v koupelně vytvořit i zajímavý design jinak tmavé a fádní místnosti. Velkorozměrová zrcadla se umisťují nad pulty s umyvadly, kam se perfektně hodí i proto, že ochraňují místo obkladů zeď před vodou. Zrcadla můžete vhodně umístit i v jiných částech vašeho obydlí, jak jsme psali zde.

Velké zrcadlo bez rámu je klasikou, na které není co pokazit. Odvážnější se však nebojácně vrhají po zajímavém orámování, které koupelně dodá styl. Široké výrazné lišty, ocelové rámy se starodávným zdobením nebo různobarevné odstíny udělají ze zrcadla něco výjimečného.

Velké zrcadlo vyžaduje dobré osvětlení

Osvětlení velkých ploch je vždy komplikované, u zrcadel je to ještě obtížnější. Důležité je, aby bylo kvůli minimalizaci nežádoucích stínů rovnoměrné a aby všechny žárovky měly stejnou barvu, která co nejvíce připomíná denní světlo. Ocení to hlavně ženy při líčení, neboť barva make-upu nebude kvůli špatným světelným podmínkám zkreslená.

Světlo musí být umístěno tak, aby nesvítilo na plochu zrcadla. Následný odraz by nás totiž oslňoval a rozhodně by to nebylo nic příjemného. Vhodné je tedy namontovat lampy nebo žárovky po stranách zrcadla nebo umístit úzkou zářivku na jeho bocích. Zvažte také použití čirých opálových stínítek, které světlo vhodně rozptýlí. Variantou je i zabudované led podsvícení v zrcadlech.

Tipy pro zrcadlo do koupelny

Skvělým doplňkem jsou topné folie proti zamlžení. Některá zrcadla disponují i reproduktory, teploměrem, elegantním zabudovaným zvětšujícím zrcátkem nebo čidlem pro automatické zhasnutí. Do koupelen se dají pořídit i topné panely se zrcadlovým povrchem – zabijete tak dvě mouchy jednou ranou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47