Skvělý nápad do koupelny, který vám ušetří velké peníze

 Tipy a inspirace 
10. ledna 2018 11:39 / Marie Popelková
  13
📷
5 fotografií v galerii
Záchod spojený s umyvadlem ušetří peníze i prostor Internet
Zařizujete si domácnost a přemýšlíte nad chytrými způsoby, jak šetřit přírodu i peníze? Možná vás nadchne jeden úžasný nápad do koupelny, respektive na toaletu. Jde o záchod spojený s umyvadlem.

Možná i vás už několikrát napadlo, že je velký hřích splachovat toaletu pitnou vodou. Stojí to zbytečně moc peněz, nemluvě o tom, že vody na Zemi pomalu a jistě ubývá a je třeba s ní šetřit. Jakými dalšími triky lze v domácnosti ušetřit vodu, jsme psali zde.

Geniální nápad

I proto světoví designeři vymysleli geniální vychytávku do koupelny - záchod spojený s umyvadlem. Tento vynález dokáže ušetřit asi 50 procent vody, což rozhodně není zanedbatelné. Někteří výrobci dokonce tvrdí, že jejich výrobek umí ušetřit až dokonce přes 80 procent vody.

Toaleta funguje docela jednoduše - voda, kterou se člověk umyje v umyvadle, neodtéká zbytečně pryč, ale míří do nádrže toalety. Tam leží tak dlouho, dokud není potřeba spláchnout – a pak poslouží znovu.

Kritický postoj

Kritici sice upozorňují na to, že pokud voda dlouho v nádržce stojí, začne zapáchat. Na druhou stranu, většina lidí využívá záchod i několikrát denně, takže tento problém by nijak často nastávat neměl.

Odpůrci tohoto vynálezu také poukazují na to, že přístup k umyvadlu, ke kterému je nutné se nahnout přes mísu, není zrovna dokonalý. Lidé, kteří tento typ toalety mají, však namítají, že je to jen o zvyku.

Japonci je milují

Velké oblibě se tento typ toalet těší například v Japonsku, kde na podobné záchody narazíte prakticky na každém rohu. A nemohou si je vynachválit.

U nás tento typ toalety moc rozšířen není, ale například v Anglii jsou tyto chytré záchody běžně k dostání. A nejsou ani nijak závratně drahé. Vyjdou o něco dráž než u nás oblíbený podomítkový záchod. Na internetu existují dokonce videonávody, jak se dá tento nápad vytvořit svépomocí z obyčejného záchodu a umyvadla.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47