Nebojte se růžové barvy v interiéru

 Interier 
03. prosince 2017 15:28 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Tato barva se hodí do všech místností vašeho bytu či domu Shutterstock
Růžová barva je symbolem něhy, jemnosti a romantické lásky. Také je to barva energická, inspirující a sršící optimismem. Proto se nebojte použít ji i do interiérů.

Růžová i její odstíny se hodí do obývacích pokojů, ložnic, jídelen i koupelen. Můžete mít celou stěnu růžovou nebo jen určitý kus nábytku. Ovšem stejně jako s jinými barvami je i tady třeba být opatrný, aby výsledek nepůsobil kýčovitě. Růžová se zelenou vytvoří kontrastní pár protilehlých barev. S šedou jde o elegantní řešení. S oranžovou působí v prostoru šťavnatě a velmi svěže. Doplníte-li její jakýkoli odstín zlatými doplňky, vytvoříte kouzelný až pohádkový prostor.

Dětský pokoj

Růžovo bílá kombinace je ideální pro malou princeznu. Světlý, teplý odstín růžové je jak dělaný pro veselé dívčí pokoje, kdy se asi od věku devíti let tato barva stává jejich nejoblíbenější. Je však nutné ji kombinovat s jinými barvami a nepřehnat tak její množství, aby výsledný dojem nebyl příliš sladký. Vhodné je doplnit zelenou nebo například čokoládově hnědou nebo světle šedou.

Romantická koupelna

Protože růžová barva je romantická i něžná, hodí se také do našich koupelen. Tady je ale potřeba dodržet pár zásad. V opačném případě se může stát, že nás brzy omrzí. Do koupelen se krásně hodí starorůžové doplňky a textilie, jako jsou závěsy, ručníky či dávkovače na mýdlo. Zajímavého efektu můžete dosáhnout také s pomocí růžových a lila obkladů, které můžete zjemnit květinovými dekoracemi v podobě nálepek. O dalších tipech, jak si udělat novou koupelnu, jsme psali zde.

V růžové kuchyni vám bude lépe chutnat

Růžová povzbuzuje konverzaci a chuť k jídlu. Proto je tato barva vhodná i do kuchyně. Klidně si pořiďte celou kuchyňskou linku v růžovém odstínu a nebo ji využijte decentně, třeba v barevných doplňcích, textiliích nebo na spotřebičích. Růžové můžete mít klidně i stěny. Jenom tuto barvu vždy zkombinujte se sytějšími a neutrálními barvami jako je kávově hnědá, bílá, šedá, béžová a námořnická modrá, aby výsledek nepůsobil příliš přesládle.

Pozor na sytě růžovou až fuchsiovou

Sytá růžová až fuchsiová musí být používána velmi opatrně, aby výsledek nebyl kýčovitý. Pokud si nejste jisti, raději se do takových kousků bez rady odborníka nepouštějte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod