Okouzlete hosty u slavnostní tabule: Vytvořte nádherné ledové nádobí

 Tipy a inspirace 
28. listopadu 2017 08:00 / Marcela Plachá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Netradiční ledové nádobí bude sklízet obdiv Pixabay
Čekáte vzácnou návštěvu a přemýšlíte, čím ji okouzlit? Připravte pro ni překvapení v podobě chladného ledu. Váš interiér se bude třpytit díky tabuli seskládané z ledových mís.

Slavnostní atmosféru můžete u vás doma docílit použitím ledového nádobí. Určitě jej můžete využít ve vánočním čase i při jiných příležitostech, kdy chcete příjemně překvapit hosty. Nádoby ve tvaru mísy můžete naplnit ovocem, zeleninou, do menších dát chladit kousky másla, vložit můžete cokoli, co má zůstat chladné. Misky je pěkné rozmístit kromě hlavního stolu i na menší stolky v domě. Ledové mísy budou ozdobou interiéru nejen díky třpytivému ledu, ale i díky květinám, bylinkám či větvičkám, které v nich necháte zamrznout.

K výrobě stačí jen tři věci

  • dvě mísy různé velikosti
  • voda
  • květy

Misky by od sebe měly velikostně dělit asi tři centimetry. Květy můžete použít čerstvé, sušené, mohou to být také bylinky, větvičky, snítky vřesu či barevné listy.

Zaujměte nevšední dekorací

Do větší mísy nalijete na dno vodu, asi čtyři centimetry, a vložíte květy. Poté dáte do mrazáku. Jakmile bude vrstva úplně zmrzlá, postavíte dovnitř menší mísu, dolijete prostor mezi mísami vodou a vložíte další květy. Misku zatížíte tak, aby ve vodě stála rovně. Pak vše uložíte opět do mrazáku. Když se mezi miskami vytvoří led, tak je vytáhnete a vložíte do vlažné vody, vnitřní misku budete třít teplou utěrkou. Opatrně budete zkoušet s miskami hýbat, dokud se neuvolní a neobjeví se mezi nimi ledová miska. Pokud ji okamžitě nepotřebujete, tak ji vložte zpět do mrazáku a vytáhněte až těsně před akcí.

Můžete vyzkoušet vyrobit i jiné kusy ledového nádobí, třeba skleničky. Ledové nádobí nepokládejte přímo na stůl. Vždy je podložte talířem, aby na něj mohla stékat tající voda. Volte nejlépe skleněné podložení, aby ledové nádobí lépe vyniklo. Kdy začít s vánoční výzdobou a co bude letos zaručeně in, se dočtete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve