Přírodní design má mnoho podob. Botanical Spirit ocení milovníci zeleně

 Interier 
19. listopadu 2017 13:40 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Interiér ve stylu Botanical Spirit je plný uklidňující zeleně a dřeva Internet
Přírodní styl zařízení interiéru je stále moderní, ale postupem času se mění a má tak mnoho rozličných podob. Jedním z velmi trendy stylů je takzvaný Botanical Spirit. Bude se zamlouvat každému, kdo má rád přírodu, lesy a uklidňuje ho pohled do zeleně.

Pro Botanical Spirit je ústřední barva zelená. Byt zařízný v tomto duchu má velmi klidnou atmosféru s vůní džungle a exotiky. Rostlinné motivy se objevují například na křeslech, bytových doplňcích nebo na zdech. K dostání jsou i obří tapety s motivem zarostlé džungle, pořídit ale lze i třeba závěsy na okno s dekorem palmových listů. Když podobný kousek dáte na jednu stěnu, máte hned pocit, že jste někde v Amazonii. Uklidňující zelenou barvu pak doplňují prvky dřeva.

Rostliny a prvky ze dřeva jsou ve stylu Botanic Spirit prezentovány zcela autentickým způsobem. Celou atmosféru navíc můžete ještě umocnit živými rostlinami, ideální jsou palmy, banánovníky, kapradiny a podobně. Tato módní vlna rozhodně není nudná a v bytě se budete cítit jako v obří zimní zahradě nebo někde na exotické dovolené.

Tento styl však není určen každému. Exotický design zařízení je charakteristický barvami ovoce, listů a keřů a majitel takto zařízeného bytu v sobě musí mít trochu odvahy. Středem pozornosti je zelená barva, která se ve spojení s velkolistými ornamenty postará o hotový botanický zážitek mezi vlastními čtyřmi stěnami. Doplňkové barvy mohou být v různých odstínech modré, cihlové, béžové, hnědé, žluté, šedé nebo oranžové.

I v tomto interiérovém designu platí, že krása pramení z jednoduchosti a praktičnosti každého kousku nábytku. Důraz se přitom klade i na správný výběr materiálu a originální doplňky.

Pokud chcete do svého bytu vnést alespoň trochu z atmosféry Botanical Spirit, ale bojíte se do toho jít hned naplno, stačí, když si pro začátek pořídíte třeba křeslo s "džunglovým" potahem, pořídíte si třeba polštářek s potiskem pravěce vypadající kapradiny nebo si můžete při procházce přírodou nasbírat pár zajímavých listů, vysušit je jako do herbáře a pak z nich vytvořit obraz nebo celou sérii obrazů na zeď.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47