Ozdobte svůj domov vlastnoručně vyrobeným věncem

 Tipy a inspirace 
23. října 2017 07:50 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ozdobte si dveře věncem s podzimní tématikou, potěší vás při každém příchodu domů. Shutterstock
Nemusíte čekat až na předvánoční čas. Právě teď si můžete ozdobit dveře věncem s podzimní tématikou, který vás potěší při každém příchodu domů.

Podzim je krásným obdobím roku a dokáže vyčarovat skutečně pestrou paletu barev. A právě ta by se měla na podzimním věnci a v podzimních dekoracích objevit. Vytvořit jednoduchý podzimní věnec není nic složitého a jistě to hravě zvládnete se svými dětmi. Byla by škoda zůstat jen u dlabání dýní, i když bez nich si už řada z nás podzimní výzdobu nedokáže představit.

Není přesně známo, kdy věnec jako ozdoba hlavy začal nacházet své místo jako ozdoba na zdi, ale možná ho jen někdo po oslavě nevyhodil a zavěsil jej jako ozdobu na skobu ve zdi a vyvinula se tak nová tradice. Využití věnců se dnes v žádném případě neomezuje pouze na zavěšení na dveře či nad krbovou římsu. Zkrátka a dobře, věnce mají v současném interiéru opravdu pestré využití. V dávné minulosti šlo především o symbol, dnes však věnce bereme jednoznačně jako dekoraci. 

Vlastnoruční výroba věnce na dveře není složitá. Slaměný nebo polystyrenový korpus koupíte v každém větším květinářství nebo v hobby marketu za pár desítek korun. Pak už budete potřebovat jen tavnou pistoli, případně vázací drát, a materiál na ozdobení. Ten nasbíráte třeba na víkendové odpolední procházce nebo cestou domů z práce.

Nejvhodnější jsou různé pestrobarevné listy, snítky různých keřů s listy i bez, stébla nejrůznějších trav, břečťan. Krásně se na věnci budou vyjímat také například větvičky s plody jeřabiny, hlohu, ptačího zobu. A na finální dozdobení můžete použít plody nejrůznějších stromů v podobě kaštanů, žaludů, bukvic a šišek, ale třeba i prázdné šnečí ulity.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47