Krásná garnýž může být ozdobou vašeho interiéru

 Interier 
21. října 2017 14:08 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Garnýže tvoří nenápadný ale přesto nepostradatelný interiérový prvek.  Shutterstock
Garnýže, to už dávno nejsou jen tyčky, na které se věší záclony. Dnešní garnýže, to je spojení krásy, vkusu a účelnosti. Chcete změnit bydlení? Zkuste vyměnit garnýže. Krásná garnýž může být ozdobou vašeho interiéru a spolehlivým detektorem luxusu.

Na trhu najdete obrovské množství druhů garnýží v nejrůznějších kvalitách – od garnýží neznámého původu z nějaké tržnice až po luxusní značkové garnýže. Kvalita a vzhled tomu většinou odpovídají.

Využití garnýží převládá především tam, kde chcete, aby se dekoračním prvkem stala samotná garnýž, která se někdy stává vlastně uměleckým dílem. Využíváme je tedy všude tam, kde nám vhodně doplňuje interiér nebo se nám prostě líbí. Nabídka zahrnuje jak klasické dřevěné nebo kovové garnýže včetně ozdobných koncovek, tak i luxusní přepychové garnýže vykládané Swarovského křišťálem a podobné další designové skvosty od světových designérů. Závěsná zařízení dodáváme také s motorickým pohonem. 

Dřevěné garnýže

Patří ke klasice. Hodí se na chaty, do rodinných domů, najdeme je i v panelákových bytech. Vedle garnýží z pravého dřeva se vyrábějí také jeho zdařilé imitace. Odstíny se přitom pohybují od světlého dubu, ořechu a buku až po tmavý kaštan a mahagon.
Dřevěné garnýže a tyče jsou nejnáchylnější k natažení vlhkosti, na druhou stranu se dají snadno krátit na potřebnou délku. Koncovky nebývají připevněné ke garnýži, ale jsou nasazené nebo přilepené.

Kovové garnýže

Nabízejí se v nerezu, mosazi, hliníku v matném i leštěném povrchu a chromu. Existují i speciální úpravy jako mosaz antik, kartáčovaný nikl, satin (vypalovaná barva podobná hliníku) a další.
Klasické kovové garnýže na rozdíl od dřevěných nejsou nijak nápadné, hodí se do chodeb nebo moderních domácností s kovovými prvky v interiéru. Snesou také více vlhkosti než dřevo, avšak jejich životnost se ve vlhkém prostředí krátí, protože dochází k postupnému poškození vrchní ochranné vrstvy.

Speciální povrchové úpravy s příměsí zlata a stříbra jsou odolnější a působí nanejvýš luxusně, zejména se vsazeným sklem, kamínky nebo hezky tvarovanou koncovkou.

Plastové garnýže

Jsou lehké, pružné a odolné (pozor pouze na poškrábání). Snadno se s nimi manipuluje, zkrátíme je také bez problémů. Nabízejí nepřebernou škálu barevného provedení, odolávají vlhkosti a cenově vycházejí nejlépe ze všech z uvedených materiálů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47