Vestavěné skříně nejsou pro každého

 Interier 
30. září 2017 06:59 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Skříň na míru nabízí mnoho prostoru. Shutterstock
Nedostatek skladovacích prostor je častým problémem mnoha rodin. Důvodem může být i přibývající prosperita a hromadění věcí. Málo místa pomáhají vyřešit i vestavěné skříně na míru, které se přizpůsobí jakémukoli rozměru a prostoru. Nemusí však vyhovovat všem.

Výhody vestavěných skříní

Vestavěné skříně umožňují maximální využití prostoru od stěny ke stěně a od podlahy po strop. Obvykle zakrývají celou danou zeď. Díky posuvným dveřím pak prakticky vůbec nezasahují do obytného prostoru. Velmi výhodné jsou v atypických koutech nebo v podkroví, kde poskytnou podstatně větší objem úložného prostoru při menší zabrané podlahové ploše, než tradiční skříně.

Oceníte také možnost libovolně si naplánovat, kde mají být umístěny police, jaký mají mít rozměr, kde budou výsuvné koše, tyč na ramínka a jaký bude celkový design dveří. Vestavěné skříně navržené přesně na míru do podoby konkrétních prostoru jsou samozřejmě nejúspornější a nemají prakticky žádné limity. 

Výhody klasických skříní

Obyčejná šatní skříň vyjde obvykle levněji, než skříň vestavěná. Materiál přitom může být stejně kvalitní. Klasickou skříň můžete dle libosti přemisťovat, případně ji za pár let zcela vyměnit. K designu skříně krásně sladíte i ostatní nábytek. Zvolit si také můžete typ otvírání dveří. Posuvné ušetří spoustu prostoru. Rohové originálně doplní interiér a díky široké konstrukci nabízí dostatek prostoru i pro ložní prádlo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod