Trendy v bydlení v roce 2017

 Interier 
31. března 2017 16:57 / Marie Popelková
  1
📷
1 fotografie v galerii
Každý rok přináší nové trendy, ať už se jedná o materiály, barvy nebo kombinace. Internet
Držet krok s bytovými a nábytkářskými trendy není zrovna lehké.

Pokud se chystáte proměnit vzhled vašeho domova, můžete se už nyní inspirovat trendy, které přinese rok 2017. 

Změny v bydlení pro rok 2017

V kurzu je industriální, vintage, retro i minimalistický urban styl. Klíčovým prvkem zůstává recyklace a ručně vyráběné výrobky. Velké prostory přestávají být zajímavé, takže se rozlehlé prostory začínají členit zpátky na jasně definované zóny, a to nejen zdmi, ale třeba i policovými systémy. Trendem jsou i útulná zákoutí pro relax. Pokud máte doma nějaké to nevyužité zákoutí, arkýř nebo niku, kde by bylo možné vybudovat malé a intimní relaxační centrum, pak neváhejte a pusťte se do práce.

Barvy mají zelenou

Jak jsou některé designové trendy stálé, tak barevnost našich domovů se mění jako na houpačce, ze sterilních bílých a šedých tónů ke křiklavým barvám, z malých dekorativních vzorů k velkým jednobarevným plochám. Někdy doba přeje tlumeným, pastelovým tónům, jindy divokým a skoro toxickým kombinacím barev. To je život. Kdo nesnáší nudnou bílou a totalitní, železobetonovou, sídlištní šeď, má se na co těšit, rok 2017 bude patřit barvám. Použitelné budou přitom všechny barvy, jen s nejintenzivnějšími tóny pracujte raději opatrně a uvážlivě, ale to platí nakonec pro všechny výrazné prvky. A jestli čekáte, že vám pošeptáme nebo vyťukáme na klávesnici tu pravou a jedinečnou barvu na tento rok, pak vám vaše přání splníme. Bude to zelená! Zelená jako tráva, zelená jako hrášek, zelená jako břečťan nebo zelená jako jarní cibulka. Třeba se však zrovna u vás uplatní úplně jiné zelené tóny. Co třeba limetka, pistácie nebo japonská pasta wasabi? Do dětského pokoje se však bude víc hodit Rákosníček a jeho rybník Brčálník. To už je na vás. 

Velké a čalouněné postele

V roce 2017 se do ložnic vracejí rozměrné postele, které kromě pohodlí myslí také na design a eleganci. Vaše nová postel se tak rozhodně může stát dominantou ložnice i designovým prvkem, aniž by to bylo na úkor zdravého spánku. Trendem se znovu stávají postele s čalouněnými čely, které se inspirovaly v 60. létech. Tato čela mohou být potažena méně nápaditou látkou, stejně jako látkou s výrazným odstínem, jako je právě zmiňovaná zelená nebo petrolejová.
„Trendy materiál pro příští rok je plyšový samet. Na čele postelí také skvěle vyniká kůže či ekokůže. Čela postelí je možné nechat si vyrobit na míru a přesně podle přání zákazníka, není tak problém vymyslet si opravdový originál, který bude trendy nejen pro jednu sezónu,“ míní Pavel Smítal, prodejce postelí.

Mramor

Ten kdo sleduje Instagram a další sociální sítě, si jistě povšiml trendu, který se již drží déle než rok. Ano, řeč je o mramoru a vše s mramorovým vzorem. Mramor už dávno není žádaný pouze pro kuchyňské desky nebo dlaždice. Velice trendy je nyní například obkládání stěn mramorem.
Pokud však vaše podmínky nepřejí vlastnit mramorovou koupelnu nebo stěnu, v tom paneláku si to prostě představit nedokážeme, zaměřte se na doplňky se vzorem mramoru. Dnes již v takovém provedení seženete vše, od servisního nádobí přes misky na mýdlo, až po kryty na mobilní telefony. A pokud přemýšlíte, s jakým materiálem by se dal mramor nejlépe zkombinovat, rozhodně vsaďte na mosaz. Ta totiž patří mezi top žádané materiály v roce 2017 a v kombinaci s mramorem je naprosto nepřekonatelná!

Retro, vintage a starožitnosti? Klidně, ale žádné muzeum

Tak některé styly se módním výkyvům přizpůsobují vlastním tempem, platí to především pro všechny retro a vintage interiéry. Pokud jste propadli kouzlu starých věcí nebo specifických nálad, pak to jistě nebudete měnit ani v letošním roce. Ale pozor, pasé je koncepce kompletně historizujících interiérů. Je veliká propast mezi romantickou představou života na zámku a realitou všedního dne, se všemi nákupy, složenkami, hračkami vašich dětí a nedělními obědy. Máte-li doma starožitný kus nábytku, radujte se z něj, ale nepouštějte se zbytečně do hledání dalších historických šperků, bude vás to stát spoustu energie, peněz a výsledek bude velmi rozpačitý. Zkrátka a dobře, všeho moc škodí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod